Behandelingen

Behandelingen

Mijn behandelingen zijn voornamelijk gericht op angst- en traumaklachten. Hieronder enkele voorbeelden:

Traumaklachten / PTSS

Ingrijpende gebeurtenissen zoals een overval, verkeersongeluk, mishandeling, seksueel geweld of oorlogsgeweld zijn traumatisch en kunnen psychische klachten tot gevolg hebben. De psychische klachten kunnen leiden tot een posttraumatische stress-stoornis, oftewel PTSS. Soms gaat het om een eenmalige traumatische gebeurtenis. Vaak gaat het om langdurige traumatisering zoals seksueel misbruik, mishandeling in de kindertijd of (seksueel) geweld in de partnerrelatie.

Angst om te bevallen en of een traumatische ervaring met bevallen

​Voorbeelden van ervaringen die tot bevallingsgerelateerde angst kunnen leiden zijn: een traumatische bevallingservaring en het meemaken van een miskraam of vroeggeboorte. De nare ervaring hoeft niet recent te zijn; ook als de ervaring al langere tijd geleden is, kunt u profiteren van een behandeling.

Angst voor medische ingrepen

Soms zijn mensen zo angstig voor het ondergaan van een medische ingreep dat zij medische zorg vermijden, met negatieve en ernstige (gezondheids) consequenties als gevolg. Voorbeelden van dit soort angsten zijn: angst voor injecties, tandheelkundige ingrepen, operaties en het ondergaan van een MRIscan.